Zoeken in archief

Onbewolkt series

Film

Boeken

Info

Nieuws

Elenbaasvisuals.nl


Al sinds 1980 portretteert fotograaf Peter Elenbaas Amsterdam vanuit de lucht. De afbeeldingsmaatstaf is zodanig dat er veel te herkennen valt. Te zien zijn de stedebouwkundige patronen. Dat levert niet alleen voor bewoners, oud-bewoners en liefhebbers boeiende foto’s op, maar ook om architectonische redenen. Gebouwen en wijken laten zich zien zoals ze op de tekentafel bedoeld zijn.

Onder de titel Amsterdam Onbewolkt verschenen bij uitgeverij Bas Lubberhuizen tot nu toe zeven boeken met luchtfoto’s van de stad. De in 2016 verschenen uitgave De Grote Amsterdam onbewolkt, met in een ruimer formaat alle wijken van de stad, is nog verkrijgbaar en kan hier worden besteld.

Steeds vaker vliegt Peter Elenbaas ook buiten Amsterdam. In 2010 verschenen de boeken De Wadden onbewolkt en Groningen onbewolkt, in 2014 Het Gooi onbewolkt, in 2016 Rotterdam onbewolkt en in november 2017 werd de serie boeken uitgebreid met Den Haag onbewolkt. Informatie over deze uitgave vindt u hier.

Op deze site zijn veel van de luchtfoto's van Peter Elenbaas te vinden. Via de optie Zoeken in archief kunt u in alle beschikbare foto's zoeken of u kunt een specifieke serie aanklikken. Ook zijn diverse boeken via de site te bestellen.

Meer en ander werk van Peter Elenbaas is te zien op www.elenbaasvisuals.nl.Zoeken in archief

Denhaag Onbewolkt

Het Gooi Onbewolkt

Rotterdam Onbewolkt


Site ontwikkeld door Ewab-applications te Hilversum