Zoeken in archief

Onbewolkt series

Film

Boeken

Info

Nieuws

Elenbaasvisuals.nl


Al sinds 1980 portretteert fotograaf Peter Elenbaas Amsterdam vanuit de lucht. De afbeeldingsmaatstaf is zodanig dat er veel te herkennen valt. Te zien zijn de stedebouwkundige patronen. Dat levert niet alleen voor bewoners, oud-bewoners en liefhebbers boeiende foto’s op, maar ook om architectonische redenen. Gebouwen en wijken laten zich zien zoals ze op de tekentafel bedoeld zijn.

Onder de titel Amsterdam Onbewolkt verschenen bij uitgeverij Bas Lubberhuizen tot nu toe zeven boeken met luchtfoto’s van de stad. In het najaar van 2016 verscheen in deze reeks De grote Amsterdam onbewolkt, met in een ruimer formaat alle wijken van de stad.
Nadere informatie over deze uitgave vindt u hier.

Hoewel Amsterdam vanuit de lucht de specialiteit van Peter Elenbaas is, vliegt hij ook vaak buiten de stadsgrenzen. In 2010 verschenen de boeken De Wadden Onbewolkt en Groningen Onbewolkt. In het najaar van 2014 verscheen Het Gooi onbewolkt en in het voorjaar van 2016 werd de serie boeken uitgebreid met Rotterdam onbewolkt.

Op deze site zijn veel van de luchtfoto's van Peter Elenbaas te vinden. Via de optie Zoeken in archief kunt u in alle beschikbare foto's zoeken of u kunt een specifieke serie aanklikken. Ook zijn diverse boeken via de site te bestellen.

Meer en ander werk van Peter Elenbaas is te zien op www.elenbaasvisuals.nl.Zoeken in archief

Amsterdam Onbewolkt 2016

Het Gooi Onbewolkt

Rotterdam Onbewolkt


Site ontwikkeld door Ewab-applications te Hilversum