Home


NIEUWS

31-10-2014


Amsterdam onbewolkt deel 6
Vandaag richting Zwolle naar drukkerij Epospress. Daar wordt deel zes van Amsterdam onbewolkt gedrukt. Wat een luxe, twee boeken, die binnen één maand veschijnen. De presentatie van Amsterdam onbewolkt, Stad in close-up, vindt plaats op zondag 16 november in de Hallen.
Bekijk de foto groter

22-10-2014


Het Gooi onbewolkt bij drukker
Bij drukkerij Die Keure in Brugge werd vandaag Het Gooi onbewolkt gedrukt. De pagina's kwamen mooi van de pers. Morgen verhuist de stapel bedrukt papier naar de binder, dan pas wordt het een echt boek. Op 6 november moet het boek in de winkel liggen.
Bekijk de foto groter

31-05-2014


Het Gooi onbewolkt
Het ziet er naar uit dat we dit jaar ook "Het Gooi onbewolkt" in boekvorm gaan uitbrengen. Om alvast wat sfeer te proeven vandaag een uur boven het Gooi gevlogen.
Bekijk de foto groter

25-05-2014


Nieuwe reeks Amsterdam
Begonnen met een nieuwe reeks fotovluchten boven Amsterdam. Deze zomer wederom een serie Amsterdam onbewolkt in Het Parool en in het najaar volgt een nieuw boek bij uitgeverij Bas Lubberhuizen. De focus zal daarvoor gericht zijn op de binnenstad en de bedoeling is om redelijk close te fotograferen.
Bekijk de foto groter

02-07-2013


Fyra staat werkloos
Voor het tiende achtereenvolgende jaar plaatst Het Parool deze zomer een serie luchtfoto's. Vandaag de eerste vlucht gemaakt. Deze Fyrahogesnelheids treinstellen staan al een tijdje werkloos geparkeerd op rangeerterrein Watergraafsmeer.
Bekijk de foto groter

22-11-2012


Amsterdam onbewolkt - Stad in beweging
Vandaag verscheen bij Uitgeverij Bas Lubberhuizen "Amsterdam onbewolkt - Stad in beweging", deel vijf van een serie luchtfotoboeken over Amsterdam. Deze keer is er onder de titel Cloudless Amsterdam ook een Engelse uitgave.

14-09-2012


Davis-Cup
In opdracht van diverse organisaties vlogen we vandaag in tamelijk grijze weersomstandigheden boven Amsterdam over het Davis-Cup tennisstadion dat voor de gelegenheid speciaal werd gebouwd in het Westerpark. We maakten foto's tijdens de wedstrijd van Roger Federer en Thiemo de Bakker.
Bekijk de foto groter

04-08-2012


Canal Parade
Vandaag tijdens een vlucht boven Amsterdam verslag gedaan van de Canal Parade. In het kader van Gay Pride, het jaarlijkse festival ter emancipatie van de homobeweging vaart een lange stoet van boten door de grachten van het Westerdok naar het Oosterdok.
Bekijk de foto groter

26-05-2012


In de Cessna
In de Cessna van de vliegclub Schiphol vlak voor de start op baan 04. Vandaag begonnen we met een nieuwe serie Amsterdam onbewolkt voor Het Parool. In het najaar zal er ook weer een nieuw boek in deze serie verschijnen.
Bekijk de foto groter

05-07-2011


Drenthe en Groningen
Ook deze zomer plaatst het Dagblad van het Noorden weer een uitgebreide serie luchtfoto's van Drenthe en Groningen in de krant. De vorig jaar in gebruik genomen Lofar radiotelescoop in het Drentse Exloo is een opvallende verschijning in het Drentse landschap.
Bekijk de foto groter

27-06-2011


Leeuwarder Courant
Franeker is één van de elfsteden en ligt aan het IJselmeer. We vlogen er vandaag overheen tijdens een vlucht boven Friesland voor een serie luchtfoto's die de Leeuwarder Courant deze zomer gaat plaatsen.
Bekijk de foto groter

17-11-2010


Groningen onbewolkt
Gedurende de zomermaanden van 2010 publiceerde het Dagblad van het Noorden drie maal per week een paginagrote luchtfoto over de provincie Groningen. Vandaag verscheen de bundeling van deze en andere foto's onder de titel Groningen onbewolkt.

20-07-2010


Recensie "De Wadden Onbewolkt" (in Het Parool)
Peter van Brummelen in Het Parool: 'Alle highlights van de eilanden staan in De Wadden onbewolkt. En alles ziet er zo aantrekkelijk uit dat je vandaag nog de veerboot zou willen pakken.'
Bekijk de recensie

16-07-2010


Recensie "De Wadden Onbewolkt" (in De Telegraaf)
Bertjan ter Braak in De Telegraaf: 'Met een uiterst geraffinneerd gevoel voor kadrering brengt Elenbaas een rustige cadans in het landschap aan. ... Een must have, dit boek, zeker voor Waddenliefhebbers.'
Bekijk de recensie

07-07-2010


Recensie "De Wadden Onbewolkt" (op cadoc.nl)
'Wie het zomergevoel nog niet heeft of het even kwijt is, heeft dat al na enkele bladzijden bladeren weer te pakken! ... De Wadden onbewolkt is een feel good-boek. Maar het meest verrassend en geruststellend tegelijk, is het om te zien hoe massatoerisme en natuurschoon samen kunnen gaan.'
Bekijk het artikel

24-06-2010


Op donderdag 24 juni, aan het slot van het vierde symposium van de Waddenacademie, werd het fotoboek "De Wadden Onbewolkt" gepresenteerd.
Peter Elenbaas, fotograaf van "De Wadden Onbewolkt", overhandigde het boek aan prof. Theunis Piersma.
Meer hierover: de waddenacademie